Izjava o privatnosti

Ova Izjava o privatnosti služi kako bi Vas informirali o tome koji podaci se prikupljaju kada posjetite Kutak za knjigu, zašto, te što se tim podacima događa. Nastavkom korištenja ove stranice smatra se da ste s time suglasni, stoga Vas molimo da ovu Izjavu o privatnosti pažljivo pročitate.

Ova stranica koristi tzv. kolačiče (eng. cookies). To su male tekstualne datoteke koje na Vaše računalo pohranjuje poslužitelj na kojem se web stranica nalazi. Kolačići Vam pomažu u korištenju stranice utoliko što osobne podatke ne morate uvijek iznova unositi (npr. kada ostavljate komentar), drugom bojom označuju linkove koje ste već kliknuli, i sl.). Oni nemaju pristup podacima na Vašem računalu, a primarna im je svrha da Vaš posjet ovoj stranici što više prilagode Vašim potrebama i interesima.

Neki podaci se automatski pohranjuju samim dolaskom na web stranicu. To su, primjerice, podaci o sustavu koji koristite, uređaju koji koristite, mogu uključivati vašu IP adresu, vrstu pretraživača preko kojeg ste došli na ovo web mjesto, lokaciju, vrijeme i trajanje posjeta, stranice na kojima se zadržavate, sadržaje koje ste skinuli sa stranice i sl. Ako ste na ovo web mjesto došli klikom s nekog drugog web mjesta ili pretragom ključnih pojmova, bit će nam poznat link s kojega ste došli do nas, te pojmovi koje ste pretraživali, a koji su Vas do nas doveli. Ovi podaci služe isključivo za usavršavanje rada stranice i analitiku prometa. Tako saznajemo koji su sadržaji više, a koji manje zanimljivi, identificiramo problematična područja, i u skladu s time planiramo buduće sadržaje.

Ukoliko na stranici odlučite ostaviti komentar ili nas kontaktirati putem obrasca, dijelite s nama svoje ime i email adresu, te po želji Vaše web mjesto. Komentari i uz njih pripadajući podaci postaju javno dostupni, dok podaci iz obrasca nećemo dijeliti nigdje i s nikim, a koristit ćemo ih samo da odgovorimo na Vaš upit.

Iznimno, sve gore navedene podatke možemo podijeliti s nadležnim tijelima u slučaju kada za to postoji pravna osnova.

Stranice i objave na Kutku za knjigu mogu sadržavati poveznice na “vanjske” sadržaje, odnosno druga mjesta na webu. Za sadržaj i sigurnost te Vašu aktivnost na tim stranicama ne možemo odgovarati. Molimo Vas da tijekom posjeta stranici neke trećeg pružatelja pročitate postavke privatnosti dotične stranice.

Kutak za knjigu obvezuje se redovito nadograđivati sigurnosne sustave (spam filteri, sigurnosni certifikati i ostale mjere sigurnosti) kako Vaši podaci ne bi prešli u krive ruke.

Vaši se podaci pohranjuju onoliko dugo koliko je potrebno da ispune svoju svrhu. Kolačići se brišu nakon mjesec dana. Možete ih sami izbrisati i prije u postavkama svoga pretraživača.

Za za sva dodatna pitanja nas kontaktirate putem emaila.