kutak za male čitatelje

Kutak za male čitatelje

Ovaj kutak za male čitatelje nastao je jer smo tražili načine kako našeg (tada) desetogodišnjaka malo odvući od ekrana, osobito u vrijeme ljetnih praznika kada nema puno drugih obaveza osim opustiti se i uživati.

Budimo iskreni-ako ima izbora, naš desetogodišnjak uvijek će radije posegnuti za nekim oblikom zabave na ekranu.

Naša je misija pronaći knjige koje će mu biti zabavne i na taj način malo po malo stvarati naviku čitanja koja će ga, nadamo se, pratiti cijeli život.

U međuvremenu smo dobili i jednu malu princezu koja je okružena slikovnicama od prvog dana, i povremeno ćemo najdraže predstaviti i ovdje.

Slika za stranicu Kutak za male čitatelje. Citat djeca koja čitaju postaju odrasli koji misle

Odavno se već zna da čitanje pozitivno utječe na inteligenciju, povećava sposobnost apstraktnog mišljenja, potiče logično razmišljanje, proširuje vokabular, i pomaže u razvijanju koncentracije. Razvija empatiju, obogaćuje opće znanje, i jača kreativne sposobnosti.

No osim svih tih blagodati, čitanje je i zabavno.

Sve osvrte na knjige koje naši Malac i Princeza čitaju označili smo tagom “kutak za male čitatelje”, a na ovoj stranici redovito ćemo dopunjavati listu s direktnim linkovima.

Rado primamo i preporuke! Ako znate za neku knjigu koja se Vašim klincima jako svidjela, slobodno nas kontaktirajte! Radujemo se otkriti neke nove knjige, likove i svjetove!

Od srca vam preporučamo ove naslove: